TUVALETTE SOSYAL MEDYA | PINAR AKTAŞ - Profesyonel Makyöz PINAR AKTAŞ 05547445417

MAKYAJ ÖRNEKLERİ

TUVALETTE SOSYAL MEDYA | PINAR AKTAŞ

 Tuvalete bile internetle gidilen bir ülkede, kendi adımıza doğru işler yapabilmenin, kapılar açmanın çok zor olmadığını görebilmeliyiz. İnternetin beni değil, benim interneti kullandığımı göz önünde bulundurarak günümüzün en popüler konularından biri olan sosyal medyayı inceleyelim. Öncelikle ''Sosyal Medya'' kelime anlamını bilmemiz gerekiyor. Ardından benim sosyal medyayı kullanım tercihlerimle ilgili detaylara geçebiliriz.

Sosyal Medya tanımı; ''İdeolojik ve teknolojik içeriklerin, yapılanmaların kullanıcı merkezli bir şekilde üretilmesine ve geliştirilmesine izin veren internet tabanlı uygulamaların bütününe verilen isimdir''. Bence ''Medya & Yayıncılık'' belli kurallara & kaynaklara istinaden bilgi paylaşan farklı birşey. Bu sebeple ''Paylaşım Sitesi'' diye adlandırmak daha doğrudur diye düşünüyorum. Paylaşım kelimesi bizim dilimize göre tanımı daha anlaşılabilir yapıyor. Türkiye'de en yaygın olanları Blogger, Facebook, Google+, Twitter, Instagram şeklinde sıralanabilir. Benim de vazgeçilmezim olan ''Blog sayfaları'' ise özel tasarlanmış web sitelerden daha etkili ve daha hızlı sonuçlarla etkisini fark ettiriyor. Satın aldığım ''PinarAktas.com'', alan adımın altında ''PinarAktas.blogspot.com'' blog sayfam yer alıyor. Eksiksiz her gün sayfamı güncelliyorum. Bazen günde 2-3 defa güncelleme yapıyorum. Ziyaretçi sayımın 30 Milyonu aşmış olmasının 2 büyük sebebi, paylaşımlarımın doğru etiketlenmesi & en çok güncellenen sayfa olmasıdır. Ticari bir sayfa imajı yerine, okuyucuya verdiğiniz doğru bilgi & çeşitlilik, blog başarısına büyük katkı sağlamaktadır.

Gelelim, Facebook, Google+, Twitter, Instagram paylaşımlarıma! 
En çok tercih ettiğim paylaşım sitesinden başlayalım. Şahsi profilim haricinde, herkesle iletişime geçebildiğim Facebook.com/PinarAktasMakeUp grup sayfamda herkesin faydalanabileceği makyaj içerikli bilgiler paylaşıyorum. Köşe yazarlığı yaptığım sitelerin linklerini, gazete, dergi röportaj & yazılarımı da yine Facebook sayfamda duyuruyorum. Sayfamın üyesini arttırmak için extradan hiçbir çabam olmuyor. Ziyaretçi satın almam için öneriler de geliyor ama doğal yollardan ekleyen üyeleri tercih ediyorum. Hava atmak için on binlerce sahte üye sahibi olmaktansa, bin tane gerçek takipçim olması yeterli benim için. Facebook, Google+, Twitter, Instagram üyelerim beni kendileri bulup ekliyor. Birçok arkadaşıma henüz davet göndermemişimdir. Çünkü Blog sayfalarımdan takip edilmek benim için çok çok daha önemli. Twitter.com/Pinar_Aktas adresimde arasıra duyurularımı yapıyorum. Twitter benim için biraz basit kalıyor. Her önüme çıkanı şuursuzca takip etme ihtiyacını hiç hissetmiyorum. Instagram.com/PinarAktasMakeUp adresimi biraz daha şahsi kullanıyorum diyebilirim. Bazen, gezip tozarken, bazen işlerimle ilgili, bazen de hoşuma giden anlık fotoğrafları paylaşıyorum. Instagram çok eğlenceli oluyor. Google+ henüz yeni ama paylaşım etkisi açısından harika. Plus.Google.com/u/0/117514875323370480950 adresimde Blog yazılarımdan tutun, duyurularıma, videolarıma kadar herşeyi paylaşıyorum. Uluslararası bağlantılarım da Google üzerinden geliyor. YouTube, Vimeo gibi video paylaşımlarımı yönetmen eşimin fortunaTV.com adresleri üzerinden yapıyorum. En eski üyelerinden biri olduğum 2yuz.com/25367 sayfamı ise yine makyajla ilgili iş bağlantılarım için kullanıyorum. Bizim sanat camiasının bir arada olduğu 2yuz & 2Kadin.com yazılarım sebebiyle aramızda bir bağ var.


İnternette tek amacınız ''ortam yapalım, birileriyle tanışalım'' başlığı altında toplanıyorsa, boş işler peşinde olduğunuzu bilmelisiniz. İnternet & sosyal medya doğru kullanıldığında çok büyük bir deryadır. Tuvalete bile internetle gidilen bir ülkede, kendi adınıza doğru işler yapabilmenin, kapılar açmanın çok zor olmadığını kısa sürede görebilirsiniz. Blog sayfamın ziyaretçi sayısının milyonları aştığını görebilirseniz, internet konusunda ne kadar haklı & doğru yolda olduğum anlaşılacaktır. Sevgiler.

Pınar Aktaş (Profesyonel Makyöz)
www.PinarAktas.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

MAKYAJLA İLGİLİ HER TÜRLÜ SORU VE GÖRÜŞLERİNİZİ BEKLİYORUM | Güzellikler Dilerim | PINAR AKTAŞ |

Profesyonel Makyöz PINAR AKTAŞ 05547445417 | 0554 744 54 17 1996™ | Pro Makyaj Artisti | En İyi Makyöz 1996™

Tema resimleri pinaraktas tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.